Περι Γενναιότητας!!

Ένα συχνό φαινόμενο  που συμβαίνει όταν βρίσκομαι με ανθρώπους που ουσιαστικά δεν με γνωρίζουν  και άπλα γνωρίζουν τις γενικές πληροφορίες για το ποιος είμαι και τι κάνω, αναγκαστικά πέφτουμε σε κουβέντες για πολεμικές τέχνες και τσαμπουκάδες  και άλλα τέτοια που πραγματικά τα βαριέμαι!

Ειναι σαν να μιλάω εγω με έναν αστροφυσικό και να του λέω κάθε βράδυ μετράω τα άστρα. Η πιο συνηθισμένη ατάκα που μου λένε πέρα του ότι ο συνομιλητής μου έχει πάνω απο 50 συμπλοκές στον δρόμο κάθε φορά, άρα και πολύ εμπειρία, είναι και άμα στην πέσει ένας φουσκωτός η είναι πολλά άτομα τους έχεις??

Η απάντηση μου είναι οχι, μάλλον θα πεθάνω,και εκει βλέπεις την απογοήτευση στην πιο λογική απάντηση. Μάλλον θέλουν να ακούσουν οτι είμαι σούπερ ήρωας και δεν πεθαινω και δέρνω ντουζίνες μόνος μου.

Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν έχουν καμμια συμπλοκη στον δρομο και ειμαι σίγουρος οτι αν ποτε εχουν θα φάνε ξύλο! Με βάση μια ερεύνα που έκανε ένα τμήμα του Health and Human Services στην Washington αποδείχτηκε ότι   “Average Male 4,000% Less Effective In Fights Than They Imagine” παραθέτω το λινκ απο την ερεύνα!  http://www.theonion.com/video/report-average-male-4000-less-effective-in-fights–36321

Αυτόν τον πρόλογο τον έκανα για να φτάσω στο κυρίως κείμενο που θέλω να αναπτύξω που άφορα την γενναιότητα.

Το να γνωρίζεις οτι αν σου επιτεθούν έχεις μεγάλες πιθανότητες να τραυματιστεις η ακόμα και να πεθανεις, αλλα παρόλα αυτα να μπαίνεις λυσαλλεα στην μάχη μπορει να σε χαρακτηρίσει  τρελό η γενναίο! Γενναίος δεν είναι αυτός που δεν φοβάται,γενναίος είναι αυτος που παρολο τον φοβο αποφασίζει να πολεμήσει.

Το να είσαι γενναίος δεν διδάσκεται,η είσαι ή δεν είσαι, και δεν θα μάθεις πότε μέχρι την στιγμή που θα βρεθείς μπροστά σε αυτή την απόφασή στην ζωη σου. Γνωριζα απο παλια και αρκετες φορες στην ζωη επαληθεύτηκα ότι για κάποια πραγματα στην ζωή μου δεν κάνω πίσω ουτε βήμα και το εζησα στην πραξη. Κάθε φορά “έτρεμα” απο τον φοβο και λειτουργούσα μηχανικά.

Το λάθος με τις σκέψεις και τις ερωτήσεις των περισσοτέρων που περιστρεφονται στο αν τους “εχω” και αν τους δέρνω και άλλα τέτοια, ειναι οτι με αυτες τις ερωτήσεις χάνεται η ουσία της κατανόησης της αιτίας εκμάθησης μια πραγματικής τέχνης πολέμου.

Κάνεις δεν με ρώτησε, ποτέ αν παρόλο την αρχική μου απάντηση ότι ναι μάλλον θα πεθάνω, παρόλα αυτά θα έμπαινες στην μαχη? Ξέρεις γιατί? Γιατί δεν το διανοούνται να μπουν αυτοί, άρα δεν τους περνάει από το μυαλό να ρωτήσουν κάτι τέτοιο. Ξέρεις γιατί?? Γιατί είναι δειλοί, και πότε δεν τα βάζουν με κάποιον στο μπόι τους που λέει και ο λαός.

Την πραγματική τέχνη πόλεμου την διαλέγεις και εξασκείσαι όταν ξέρεις ότι για κάτι κάποια στιγμή στην ζωή σου θα παλέψεις, εγώ έστω για αυτό την έκανα και για αυτό την κάνω και έτσι την διδάσκω! Ουσιαστικά είναι το εργαλείο σου για να μπορέσεις αν χρειαστεί να παλέψεις να αυξήσει τις πιθανότητες να ζήσεις.

#Si Vis Pacem Para Bellum

#Guerrilla Krav Maga