Γαντια?? Τι εννοεις?

Όταν προπονείσαι στο Krav Maga ή σε άλλες πολεμικές τέχνες για αυτοάμυνα και όχι για αγώνες, τότε πρέπει να προπονείσαι για μια μάχη με γυμνά χέρια και πόδια!

Πολλά παιδιά όταν ξεκινάνε, ειδικά όταν έρχονται από αλλα full contact συστήματα με ρωτούν και μου ζητούν να βαλουν μπανταζ(το δέσιμο των καρπών που επεκτείνεται ως τα δάχτυλα).Πάντα λέω όχι, εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος!

Γιατί? Να σου πω γιατί, έχεις χτυπήσει ποτέ με όλη σου τη δύναμη με γυμνό χέρι κόκκαλα άλλου ανθρώπου?Αν όχι δεν ξέρεις τι λέω!

Αν το χέρι σιγά σιγά δεν μάθει να δέχεται την πίεση από το χτύπημα θα σπάσει με την πρώτη επαφή αν βρει αγκώνα π.χ.Το θέμα δεν είναι αν θα σπάσει είναι σίγουρο ότι αν ανταλλάξεις 20 γροθιές με γυμνό, κρύο χέρι, κάτι θα πάθεις,το θέμα είναι οτι αν δεν το έχεις δουλέψει σωστά και σπάσει με την πρώτη, ο πόνος είναι τόσο μεγάλος που σταματά,ς δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξανά τη γροθιά αυτή!

Ξεκίνα σε μαλακό σάκο οταν γδέρνεσαι καλά,σταμάτα, άσε το μια εβδομάδα ή όσο θέλει να γίνει καλά ξανά. Μετά θα δεις ότι οσο περνάει ο καιρός το δέρμα θα αλλάζει μορφή, θα σκληραίνει και η γροθιά ολο και θα δυναμώνει χωρίς γάντι!

Τώρα αν θες και σκληρά χερια και μαλακό δέρμα πρόβλημα 🙂

#Guerrilla Krav Maga
#Train for reality
#Krav Maga Global

image